Kuřátko v žampionech
Ne že by si vyšlo na procházku, my mu ty žampiony doneseme až do kuchyně.
Suroviny:
4 kuřecí řízky
150 g žampionů čerstvých
100 ml šlehačky
100 ml bílého vína
1 cibule
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
sůl
Postup:
1. Kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme a na rozehřátém oleji z obou stran opečeme. Odložíme do tepla.
2. Olej z pánve slijeme, dáme na ni máslo a na máslo nakrájenou cibuli a plátky očištěných žampionů, osmahneme.
3. Cibuli se žampiony zalijeme vínem, uvedeme do varu, podusíme, přilijeme šlehačku a krátce povaříme.
4. Touto omáčkou pak přeléváme kuřecí řízky, podáváme s rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.