Kukuřičná polévka
Originální recept Tomia Okamury… Suroviny a postup: 1 plechovku sterilované kukuřice (340 g) ocedíme, lžíci zrnek si odložíme a zbytek dáme do mixéru. Pak zalijeme do výšky kukuřice mlékem (asi 300 ml), dobře rozmixujeme, přelijeme do menšího hrnce, přidáme 1 naběračku hovězího vývaru, rovnou malou lžičku soli, kousek másla a trochu bazalky. Přivedeme k varu a pak hned oheň vypneme. Zdobíme třeba zrnky celé kukuřice, dobrá je tato polévka s kostičkami opečené housky.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A TOMIO OKAMURA!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.