Kuchařské řemeslo
Dvě stě jídel denně, tedy zhruba padesát tisíc strávníků ročně „nakrmí" v jídelně Domova mládeže děčínské Střední školy řemesel a služeb.
V plejádě učebních a studijních oborů na děčínské Střední škole řemesel a služeb patří výchova nové generace kuchařů k těm tradičním. Jaký ale mají vztah ke zvolené profesi samotní učňové a studenti?
Kromě učitelů odborné výchovy se o tom během praxe přesvědčuje vedoucí kuchyně Domova mládeže Emil Vincze. Kuchařskému řemeslu se věnuje skoro čtyřicet let.
A po mistrovi učeň. Konkrétně učeň druhého ročníku oboru gastronomie Ota Hybš...
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.