Krkovička s pivní omáčkou
Suroviny: 4 větší plátky krkovice, trochu oleje, sůl, pepř, 12 tenkých plátků slaniny, 4 menší cibule nakrájené na kolečka, 6 stroužků česneku nakrájených na plátky, 1 černé pivo.
Postup: Krkovičku nebudeme naklepávat, jen ji osolíme a opepříme. Připravíme si celokovový kastrol o průměru asi 25 cm nebo malý pekáček. Na dno dáme kapičku oleje, rozetřeme a vložíme vedle sebe dva plátky krkovičky. Na každou tu krkovičku položíme tři plátky slaniny, na ně polovinu cibule a na cibuli povinu česneku. Stejným způsobem uděláme i druhou vrstvu. Nakonec vše zalijeme černým pivem až po horní vrstvu. Zakryjeme alobalem a pečeme asi 1 a půl hodiny v předehřáté troubě na 250 stupňů. Na posledních 5 minut alobal odkryjeme. Podáváme s čerstvým chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.