Kremrole s ovocným krémem
I klasika může mít své variace!
Suroviny:
1 listové těsto
1 měkký tvaroh
200 ml šlehačky
marmeláda podle chuti
cukr podle chuti
Postup:
- Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále do tenka a potřeme rozkvedlaným vajíčkem.
- Potřené těsto nakrájíme na proužky asi 3 cm široké a dlouhé tak, abychom je mohli navinout na kovové trubičky pro pečení kremrolí. Trubičky s navinutým těstem naskládáme na pečicí papír na plechu a v dobře předehřáté troubě upečeme.
- Zatímco upečené kremrole chladnou, připravíme si krém – tvaroh ušleháme se šlehačkou do hladka, podle chuti přidáme marmeládu, případně i dosladíme.
- Cukrářským sáčkem pak plníme vychladlé kremrole a můžeme je ještě poprášit cukrem moučkou. Dlouho neskladujeme, aby těsto příliš nenavlhlo.
Související
-
Kremrole s pomerančovým krémem
Variace na tradiční lahůdku z listového těsta, ať už ji nazýváte kremrole nebo trubičky.
-
Domácí kremrole - výborné
Suroviny: Těsto 1. – 200 g hladké mouky, 1 žloutek, 1 lžíce octa, špetka soli, půl kypřicího prášku a 6-12 lžic vlažné vody. Těsto 2. – 250 g másla, 100 g hladké mo...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Procházet se vesmírem a dotýkat se hvězd je možné i ve svěrací kazajce…
Jan Pokorný, moderátor


Tulák po hvězdách
Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce.