Kremrole s ovocným krémem

I klasika může mít své variace!

Suroviny:

1 listové těsto

1 měkký tvaroh

200 ml šlehačky

marmeláda podle chuti

cukr podle chuti

Postup:

  1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále do tenka a potřeme rozkvedlaným vajíčkem.
  2. Potřené těsto nakrájíme na proužky asi 3 cm široké a dlouhé tak, abychom je mohli navinout na kovové trubičky pro pečení kremrolí. Trubičky s navinutým těstem naskládáme na pečicí papír na plechu a v dobře předehřáté troubě upečeme.
  3. Zatímco upečené kremrole chladnou, připravíme si krém – tvaroh ušleháme se šlehačkou do hladka, podle chuti přidáme marmeládu, případně i dosladíme.
  4. Cukrářským sáčkem pak plníme vychladlé kremrole a můžeme je ještě poprášit cukrem moučkou. Dlouho neskladujeme, aby těsto příliš nenavlhlo.

Související

  • Kremrole s pomerančovým krémem

    Variace na tradiční lahůdku z listového těsta, ať už ji nazýváte kremrole nebo trubičky.

  • Domácí kremrole - výborné

    Suroviny: Těsto 1. – 200 g hladké mouky, 1 žloutek, 1 lžíce octa, špetka soli, půl kypřicího prášku a 6-12 lžic vlažné vody. Těsto 2. – 250 g másla, 100 g hladké mo...