Kremrole s ovocným krémem

Kremrole Lukáše Skály s bílkovým krémem

I klasika může mít své variace!

Suroviny:

1 listové těsto

1 měkký tvaroh

200 ml šlehačky

marmeláda podle chuti

cukr podle chuti

Postup:

  1. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále do tenka a potřeme rozkvedlaným vajíčkem.
  2. Potřené těsto nakrájíme na proužky asi 3 cm široké a dlouhé tak, abychom je mohli navinout na kovové trubičky pro pečení kremrolí. Trubičky s navinutým těstem naskládáme na pečicí papír na plechu a v dobře předehřáté troubě upečeme.
  3. Zatímco upečené kremrole chladnou, připravíme si krém – tvaroh ušleháme se šlehačkou do hladka, podle chuti přidáme marmeládu, případně i dosladíme.
  4. Cukrářským sáčkem pak plníme vychladlé kremrole a můžeme je ještě poprášit cukrem moučkou. Dlouho neskladujeme, aby těsto příliš nenavlhlo.

Související