Králík s křenem
Králičí hřbet a stehna, 6 dkg másla, 4 dkg slaniny, cibule, česnek, ocet, bobkový list, tymián, celý černý pepř, petrželová nať, křen a sůl.Maso rozporcujeme, osolíme a jemně potřeme česnekem. Na másle podusíme najemno nasekanou cibuli, petržel a drobné kousky slaniny. Přidáme maso, pár kapek octa, pepř, špetku tymiánu a vše za občasného podlévání dusíme do měkka. Potom maso vyjmeme, šťávu scedíme. Podáváme maso, které přelijeme šťávou a hustě posypeme strouhaným křenem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.