Králičí polévka s okurkou

Ruský recept s českým králíkem… Suroviny a postup: Králičí předek uvaříme v osolené vodě s 1 bobkovým listem, vývar si scedíme, maso obereme a nakrájíme na kousky. Na malé kousky nakrájíme asi 10 dkg uzeného masa, kdo chce polévku ještě vydatnější, nakrájí i 10 dkg měkkého salámu a obojí orestujeme na pánvi bez tuku. Na kastrolu rozpustíme asi 2 lžíce másla, zpěníme na něm větší nakrájenou cibuli, přidáme malou konzervičku rajského protlaku, 4 nakrájená rajčata (raději bez jadérek) a 4 sladkokyselé nakrájené okurky a dusíme, až se tekutina odpaří, pak přilijeme vývar z králíka, podle chuti opepříme, dosolíme, povaříme a před koncem přidáme maso a osmahnuté uzené se salámem. Jednotlivé porce zdobíme kolečkem citronu a lžící kysané smetany nebo šlehačky.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A PANÍ BŽUNKOVÁ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.