Králičí polévka s okurkou
Ruský recept s českým králíkem… Suroviny a postup: Králičí předek uvaříme v osolené vodě s 1 bobkovým listem, vývar si scedíme, maso obereme a nakrájíme na kousky. Na malé kousky nakrájíme asi 10 dkg uzeného masa, kdo chce polévku ještě vydatnější, nakrájí i 10 dkg měkkého salámu a obojí orestujeme na pánvi bez tuku. Na kastrolu rozpustíme asi 2 lžíce másla, zpěníme na něm větší nakrájenou cibuli, přidáme malou konzervičku rajského protlaku, 4 nakrájená rajčata (raději bez jadérek) a 4 sladkokyselé nakrájené okurky a dusíme, až se tekutina odpaří, pak přilijeme vývar z králíka, podle chuti opepříme, dosolíme, povaříme a před koncem přidáme maso a osmahnuté uzené se salámem. Jednotlivé porce zdobíme kolečkem citronu a lžící kysané smetany nebo šlehačky.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A PANÍ BŽUNKOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.