Kobližky

Stýská se vám po masopustu?

Suroviny a pracovní postup: Těsto zaděláme z 60 dkg hladké mouky, 6 žloutků, 3 dkg droždí a čtvrt litru mléka, 4 dkg cukru, 10 dkg másla, trochy soli, rumu a citronové kůry. Necháme vykynout, pak uděláme kobližky a smažíme v dostatečném množství rozehřátého oleje.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU MARIE VÝTEČKOVÁ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.