Kimchi rýže podle Renaty
Malý pozdrav z korejské kuchyně.
Ingredience
- 1 porce dušené rýže
- 1 lžíce kimchi
- 1 vajíčko
- 30 g špeku
- zelené bylinky – např. řeřichové výhonky
- 1 lžíce oleje – ideálně sezamového, ale může být i olivový
Postup:
- Rozehřejeme olej, prosmažíme na něm kimchi, pak přidáme udušenou rýži a prosmahneme. Množství kimchi (fermentovaná zeleninová směs) volte podle ostrosti a vlastní chuti, někomu bude stačit lžička…
- Na pánvičce rozpečeme nakrájený špek, vyndáme ho a na vypečeném tuku usmažíme volské oko.
- Na talíř dáme rýži s kimchi, položíme volské oko, přidáme rozpečený špek a nakonec i zelené bylinky podle chuti.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka