Kempy v Ústeckém kraji letos zahájily novou sezónu dřív než loni. Některé z nich i podražily

12. duben 2024

S teplým počasím se v Ústeckém kraji začaly návštěvníkům otevírat první kempy. Některé z nich letos zahájily sezónu dřív než loni. Část provozovatelů pro tento rok také zdražovala.

Během slunečného velikonočního víkendu se otevřel kemp Pod Císařem v Tisé na Ústecku, autokemp Česká brána ve Staré Olešce a ubytovat se lidé už mohli například i v Jetřichovicích na Děčínsku.

Čtěte také

Většina provozovatelů ale plánuje první hosty přivítat až na začátku května – mezi nimi i kemp u Kamencového jezera. Kromě 20 nových míst tam podle vedoucího Jana Klučerovského na návštěvníky čeká i další změna: „1. května se otevírá nová recepce, nově bude vjezd do kempu z ulice Mostecká a ne ulicí Tomáše ze Štítného.“

Kemp u jezera Chlemař zahájí sezónu v polovině června

Ještě později se otevře kemp Úštěk u jezera Chmelař, a to 15. června. Už od začátku června tam ale jako tradičně zamíří na výlet žáci ze základních škol.

Město Úštěk v kempu nechalo renovovat osm chatek, všechny už jsou také elektrifikované. Změny přichystali pro letošek i v eurokempu u jezera Barbora na Teplicku. Kromě nového sociálního zařízení si zájemci mohou pronajmout jednu z pěti nových chat.

Čtěte také

„Je to takový severský typ chatičky – s terasou a lednicí. Je tam manželská postel, palanda a samostatná postel, indukční plotýnka… Takové základní vybavení,“ upřesňuje provozovatel Pavel Tetřev.

V cyklokempu Loděnice v Brné na Ústecku pak pro nejmenší připravili brouzdaliště a pro dospělé novou restauraci.

Některé služby v kempech letos podraží

Ceny z ubytování se nemění na Nechranicích, v Peruci na Lounsku nebo v kempu v Litoměřicích. O zdražení vstupu na pláž uvažuje provozovatel u jezera Barbora. Částečně se letos mění cena ve dvoulůžkových chatičkách v kempu Úštěk u jezera Chmelař, a to z 350 na 400 korun.

V kempu u jezera Matylda na Mostecku zdražují o 20 korun a ceny ubytování se mění také v kempu Pod Císařem v Tisé na Ústecku – tam zdražují od 10 do 20 korun podle věku. Stejné je to i v kempu ve Staré Olešce na Děčínsku.

Podle Miluše Valtové z kempu v Jetřichovicích na Děčínsku se letos v tamním kempu mění například cena piva v kiosku, a to o 10 korun.

Spustit audio

Související