Kedlubny po maďarsku

Úlovek z maďarské kuchyně.

Ingredience
  • 2-3 kedlubny
  • 1 cibule
  • 50 g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • mletá sladká paprika, sůl, pepř, špetka cukru

Postup:

  1. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na větší kousky.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle, přidáme připravené kedlubny a špetku cukru, osolíme a chvíli dusíme.
  3. Pak přidáme mletou papriku, pepř a protlak, mírně podlijeme vodou a produsíme. Podle potřeby zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody.
  4. Podáváme s vařenými bramborami, na které dáme nakrájenou pažitku.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.