Kaštanový chléb

Sváteční stůl můžete doplnit neobvyklým pečivem.   

Ingredience
  • 1 a čtvrt hrnku jemné celozrnné pšeničné mouky
  • ¾ hrnku kaštanové mouky
  • 300 g tučného tvarohu
  • 5 lžic másla
  • 3 vejce
  • 2 lžičky soli
  • půl lžičky sody
  • sklenka vody
  • případně pažitka

Postup:

  1. V míse smícháme tvaroh, vejce, rozpuštěné máslo, sůl a sodu.
  2. Přidáme obě mouky a vodu, případně i nasekanou pažitku a vypracujeme hladké těsto.
  3. Těsto dáme do formy vyložené pečicím papírem a v mírnější troubě pečeme 45-50 minut.
  4. Krájíme po zchladnutí.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.