Kaštanový chléb
Sváteční stůl můžete doplnit neobvyklým pečivem.
Ingredience
- 1 a čtvrt hrnku jemné celozrnné pšeničné mouky
- ¾ hrnku kaštanové mouky
- 300 g tučného tvarohu
- 5 lžic másla
- 3 vejce
- 2 lžičky soli
- půl lžičky sody
- sklenka vody
- případně pažitka
Postup:
- V míse smícháme tvaroh, vejce, rozpuštěné máslo, sůl a sodu.
- Přidáme obě mouky a vodu, případně i nasekanou pažitku a vypracujeme hladké těsto.
- Těsto dáme do formy vyložené pečicím papírem a v mírnější troubě pečeme 45-50 minut.
- Krájíme po zchladnutí.
Související
-
Vyzkoušejte kváskový chléb – prospějete svému zdraví
Není chleba jako chleba. Pojídáním jednoho do sebe dostanete jen prázdné kalorie, jiný naopak velmi prospěje vašemu zdraví.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.