Karantény a izolace dál komplikují výuku na základních a středních školách v kraji

3. únor 2022 12:22

V Ústeckém kraji dál přibývají nové případy nákazy koronavirem. Povinné testování ve firmách a školách by mělo skončit 18. února. Pro školy to tedy znamená poslední testování v pondělí 14. února.

Karantény a izolace komplikují třeba školní výuku. Například na teplickém gymnáziu byla minulý týden v karanténě většina vyšších ročníků. Podle ředitel gymnázia Zdeňka Bergmana mělo pozitivní test na covid 17 studentů. Přesto je absence dětí čtvrtinová – někteří rodiče totiž podle něj nechávají děti doma z preventivních důvodů.

V karanténě je i 10 z 80 zaměstnanců školy – to už jisté problémy působí – někdy proto studentům odpadne třeba poslední vyučovací hodina. Příští týden jsou na Teplicku jarní prázdniny, zatím se tedy nedá odhadnout, jaká tam bude situace po nich.

Situace na základních školách v Ústí nad Labem je komplikovaná a rychle se mění. Podle náměstka ústeckého primátora Michala Ševcovice za hnutí PRO Zdraví a Sport je na Základní škole Stříbrnická, kde je ředitelem, pět tříd v karanténě a 10 z 80 pracovníků je také buď v karanténě, nebo v izolaci. Podobná situace je podle Ševcovice i na ostatních základních školách – pouze škola Na Vyhlídce má v těchto dnech ředitelské volno, a to právě kvůli vyššímu počtu pozitivně testovaných.

I přes vysoké počty nově nakažených covidem pořádá 3. února ústecká univerzita Den otevřených dveří. Fakulty v rámci něj představí zájemcům své studijní programy. Na některých fakultách to ale bude pouze on-line.

Pedagogická fakulta pak bude mít Den otevřených dveří až 24. února, a to kvůli odpolednímu výpadku dodávek pitné vody pro celou Klíši.

Spustit audio

Související