Karamelový likér
Domácí je domácí – to platí i o likérech...
Ingredience
- 250 ml neslazeného kondenzovaného mléka nebo plnotučného mléka
- 250 ml karamelového Salka
- 200 ml šlehačky
- 150 ml rumu
- špetička soli
Postup:
- Do kastrolku dáme obě mléka a šlehačku a pomalu za stálého míchání zahříváme, až se kondenzované slazené mléko zcela rozpustí. Sundáme z ohně a necháme vystydnout.
- Studenou směs dáme do mixeru, přidáme špetičku soli, rum a dobře prošleháme.
- Trychtýřem naplníme do čistých suchých lahví a zavřeme. Skladujeme v chladu a před naléváním vždy protřepeme.
Související
-
Kaštanový likér pro babičku
Opravdu to může být sladký vánoční dárek, ale patrně nepohrdnou ani vánoční návštěvy…
-
Perníkový likér
Neumíte si představit vánoce bez perníkové vůně a přitom jste je nestihli upéct? Snadná pomoc – připravte si perníkový likér!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka