Karamelový krém

Trochu práce to dá, ale ten výsledek stojí za to!

Suroviny:

100 g másla

1 vejce

1 sáček pudinku nejlépe s karamelovou příchutí nebo vanilkovou

půl litru mléka

5 lžic cukru

pár kapek rumového aroma

Postup:

  1. Máslo utřeme se žloutkem a třemi lžícemi cukru, přidáme rumové aroma.
  2. Z mléka, pudinkového prášku a dvou lžic cukru uvaříme pudink a za stálého míchání necháme vystydnout.
  3. Studený pudink přidáváme po lžičkách do utřeného másla a vymícháme do hladka. Úplně nakonec zlehka přimícháme tuhý sníh z bílku.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.