Karamelový krém
Trochu práce to dá, ale ten výsledek stojí za to!
Suroviny:
100 g másla
1 vejce
1 sáček pudinku nejlépe s karamelovou příchutí nebo vanilkovou
půl litru mléka
5 lžic cukru
pár kapek rumového aroma
Postup:
- Máslo utřeme se žloutkem a třemi lžícemi cukru, přidáme rumové aroma.
- Z mléka, pudinkového prášku a dvou lžic cukru uvaříme pudink a za stálého míchání necháme vystydnout.
- Studený pudink přidáváme po lžičkách do utřeného másla a vymícháme do hladka. Úplně nakonec zlehka přimícháme tuhý sníh z bílku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.