Kapr na žampiónech s ořechy
Kapra zná každý… Suroviny a postup: Očištěný kapr (asi 1 kg), olej, sůl, sladká paprika, pepř, hl. mouka, 1/2 dl smetany, 1 dl bílého vína, 70 g hrubě sekaných vlašských ořechů, 120 g žampiónů, citrón. Kapra nakrájíme na podkovy, osolíme, opepříme, opaprikujeme, mírně pomoučíme a zvolna pečeme na oleji s ořechy. Pak přidáme nakrájené žampióny, 2 plátky citronu, bílé víno a dusíme pod pokličkou. Potom rybu vyndáme a šťávu zalijeme smetanou, do které jsme rozmíchali trošku mouky. Necháme zavařit a touto šťávou polijeme kapra a zdobíme citrónem. Podáváme s bramborami.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A MILENA POSPÍCHALOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.