Jogurtová bublanina s meruňkami

Ovoce si volte podle vlastní chuti.   Uvedené množství je na menší plech

s vyšším okrajem.

Ingredience
  • 225 g hladké mouky
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1,5 prášku do pečiva
  • 300 g bílého jogurtu
  • 3 vejce
  • 120 ml oleje
  • špetka soli
  • miska meruněk
  • mandlové lupínky, případně cukr moučka

Postup:

  1. Plech vyložíme pečicím papírem a zapneme troubu na 175-180 stupňů Celsia.
  2. Meruňky opláchneme, osušíme a vypeckujeme.
  3. Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, kypřicí prášek a špetku soli.
  4. V míse metličkou ručně prošleháme vejce s jogurtem a olejem.
  5. Sypkou směs postupně přimícháváme do směsi tekuté a vymícháme na hladké těsto.
  6. Vlijeme ho na připravený plech, rozetřeme a poklademe půlkami meruněk. Rovnoměrně posypeme mandlovými lupínky a dáme do předehřáté trouby.
  7. Pečeme asi půlhodinky, až okraje zrůžoví. Krájíme po vychladnutí a dobře k tomu poslouží kolečkový kráječ na pizzu. Kdo rád sladké, může ještě poprášit cukrem moučkou. Záleží i na sladkosti použitého ovoce.

Související