Borůvková bublanina
Těsto odlehčí kefír a ovoce můžete dát jakékoliv.
Ingredience
- 250 g polohrubé mouky
- 250 ml kefíru
- asi 5 lžic slunečnicového oleje
- 90 g cukru
- 2 malá vejce
- 1 lžička kypřicího prášku
- tuk a mouka na plech nebo pečicí papír
Postup:
- Kefír, olej, vejce a cukr metlou promícháme.
- V míse promícháme mouku s kypřicím práškem, vlijeme tekutou směs a smícháme.
- Těsto vlijeme na plech nebo pekáč předem vymazaný a vysypaný moukou nebo vyložený pečicím papírem a rovnoměrně poházíme borůvkami nebo jiným ovocem. Větší kusy pokrájíme na menší.
- Ve středně předehřáté troubě upečeme – po půlhodině uděláme test špejlí, jestli už je těsto propečené – záleží na tom, jak silnou vrstvu máme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.