Jihočeské kapří hranolky

Suroviny: 600 g filetů z kapra, 1 česnek, 1 vejce, sůl podle chuti, sójová omáčka, worcester, mleté chilli, rybí koření, 200 g hladké mouky na obalování, sladká mletá paprika, 500 ml oleje na smažení.

Postup: Do misky nalijeme sójovou omáčku a worcester. Přidáme papriku chilli koření, rozdrcený česnek, vejce, osolíme a vše dobře promícháme. Z kapří půlky odstraníme kosti filetováním pomocí nože. Vykostěnou kapří půlku nakrájíme tak, abychom získali hranolky. Ty obalíme v připravené kořeněné marinádě a necháme chvíli odležet. Pak hranolky klademe na pánev do rozpáleného oleje a usmažíme je dozlatova. Vhodnou přílohou mohou být vařené brambory, zeleninový salát nebo toasty nebo můžeme zkusit podávat s lehkým bramborovým salátem.

Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever a Petr Novotný!

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.