Jeřabinové kuře
Kuře a jeřabiny - cvičení pro neohebné jazýčky, pohlazení pro ty mlsné...
Suroviny: Kuře, máslo a 50 g slaniny, 1 cibule, malá sklenka jeřabinového kompotu, 3-4 hřebíčky, 1 velký bobkový list, 6 pepřů a 6 nových koření, po špetičce zázvoru a tymiánu, sklenka bílého vína, sůl.
Pracovní postup: Na másle zpěníme nakrájenou slaninu a cibuli, na tom opečeme porce kuřete, pak osolíme, okořeníme, zalijeme vínem a dopečeme. Podle potřeby přeléváme vypečenou šťávou. Když kuře změkne, vyndáme ho, šťávu přecedíme a dáme znovu i s kuřetem na pekáč. Přidáme jeřabinkový kompot a ještě asi 10 minut zapečeme.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.