Jemné aroma, minimum teinu a vysoký podíl antioxidantů – to je pražený zelený čaj bancha

24. červenec 2023

Zelený čaj bancha se nikdy neomrzí, poznat jeho chuť je základní dovedností každého čajomilce. Můžete ho pít každý den – obsahuje minimum teinu, a má tedy spíš uklidňující účinky.

Pražený čaj bancha čaj má sice minimum teinu, zato ale obsahuje spoustu minerálů a antioxidantů. Najdete v něm také bílkoviny a sacharidy. Je výborným pomocníkem při čištění těla. Odkyseluje organismus, podporuje imunitní systém a snižuje vysoký krevní tlak.

Bancha se pěstuje v dlouhých řadách, zastíněných speciálními sítěmi – ke keřům se tak dostane jen minimum slunečního svitu, a to způsobuje jeho zvláštní vůni i chuť.

Příprava čaje z banchi je jednoduchá. Jednu lžičku čaje zalijte čtvrt litrem vody horké kolem 70 až 80 stupňů Celsia. Louhujte jednu minutu, ne víc. Čaj sceďte teplý popíjejte. Můžete si dopřát i dva, tři šálky denně. Pokud budete čaj používat i podruhé, nechte ho louhovat o něco déle – klidně dvě či tři minutky.

autor: Eva Bucharová | zdroje: zdravi.peknetelo.eu , www.manutea.cz
Spustit audio

Související