Jednohubky z listového těsta

Když hodně spěcháte a času máte málo, můžete k přípravě využít i slané krekry.

Suroviny:

listové těsto

čerstvý krémový sýr typu lučina, Philadelphia, žervé a p.

na dochucení: sýr niva, česnek, mletá paprika, sůl...

na posypání: sezam, kmín, mák, ořechy, mletá paprika...

vajíčko na pomazání

Postup:

  1. Těsto rozválíme na tenko, vykrájíme kolečka, polovinu potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme podle chuti – kmín, mák, sezam... Dáme do dobře předehřáté trouby upéci. Při použití krekrů toto odpadá.
  2. Než se kolečka upečou a vychladnou, připravíme si pomazánky. Základ ze sýra si rozdělíme a ochutíme – jednu část například utřeným česnekem a solí, další strouhanou nivou, další mletou paprikou a solí...
  3. Neozdobená kolečka na rovné straně jemně potřeme pomazánkou a přilepíme kolečko ozdobené. Typ zdobení bude odlišovat i jednotlivé náplně – například náplni s nivou bude chuťově slušet ořech. Ale můžete taky použít jen jednu příchuť náplně a jednohubky lišit jen zdobením.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.