Jedlíci na cestách: V Japonsku
Tentokrát se s našimi hosty vypravíme až do Japonska. Cestovatelé Jarda Bouzek a Tomáš Šapovalov, kteří si říkají Jedlíci na cestách, totiž cestují po světě, kde vyhledávají tradiční jídla a nápoje, která se pak snaží přiblížit dalším cestovatelům a turistům.
Své putování po světě prezentují formou knih i videoklipů. V Japonsku zkusili nejen rýžové víno, ale třeba i jedovatou fugu – rybu, jejíž maso vás může při nesprávné přípravě zabít.
Kolik času strávili v Japonsku? Kdo z nich má jakou funkci během cesty? Jak vypadá jejich příprava před samotnou výpravou? A jaký je rozdíl mezi japonským a českým vývarem? Nejen to se dozvíte z přiloženého audiozáznamu celého rozhovoru.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka