Jahodová zmrzlina

Suroviny: 500g jahod, 2 lžíce moučkového cukru, 4 vejce, 120g krupicového cukru, 40dc smetany ke šlehání a vafle nebo sušenky na ozdobu.

Postup: Jahody umyjeme a 150g jahod dáme stranou - na ozdobu. Zbylé jahody rozmačkáme s moučkovým cukrem, protřeme přes síto a dáme do chladu. Do horké vodní lázně dáme misku, ve které vyšleháme vejce s krupicovým cukrem, dokud směs nezdvojnásobí objem a nezhoustne. Potom misku vyndáme z vodní lázně a šleháme dál, dokud nám směs nevychladne. Ušleháme si šlehačku, do které vmícháme vaječnou směs. Do nádoby ve které budeme mrazit nalijeme polovinu směsi, zalijeme to rozmačkanými jahodami a navrch nalijeme zbytek směsi. Dáme zmrazit. Po hodině vyjmeme nádobu z mrazáku a lžíci to promícháme aby nám vzniklo takové mramorování. Pak dáme ještě asi na 5 hodin do mrazáku. Nakonec si zmrzlinu můžeme ozdobit.

DOBROU CHUŤ VÁM PŘEJE PETR NOVOTNÝ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.