Irish stew

4 větvičky čerstvého tymiánu, 1 kg jehněčího masa, 300 g brambor, 2 větvičky čerstvého rozmarýnu, 1 lžička česnekové pasty, 1 ks řapíkatého celeru, 1 lžičku hovězího bujónu, 4 ks mrkve, 2 ks bílé cibule, mletý černý pepř a sůl. Jehněčí maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky. Vložíme ho do vody a vaříme asi 90 minut doměkka. Mezitím očistíme zeleninu a nakrájíme ji na hrubší kostky. Brambory, cibuli, mrkev a řapíkatý celer bez listů vložíme do vody. Přidáme tymián, rozmarýn, bujón, česnekovou pastu a nakonec sůl a pepř podle chuti. Vše společně povaříme. Měkké maso vyjmeme, propláchneme v horké vodě a přidáme k zelenině. Irish stew podáváme horké v hlubokých miskách a zdobíme čerstvou petrželovou natí. Vhodnou přílohou je tmavý chléb.

Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!