Irish stew
4 větvičky čerstvého tymiánu, 1 kg jehněčího masa, 300 g brambor, 2 větvičky čerstvého rozmarýnu, 1 lžička česnekové pasty, 1 ks řapíkatého celeru, 1 lžičku hovězího bujónu, 4 ks mrkve, 2 ks bílé cibule, mletý černý pepř a sůl. Jehněčí maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky. Vložíme ho do vody a vaříme asi 90 minut doměkka. Mezitím očistíme zeleninu a nakrájíme ji na hrubší kostky. Brambory, cibuli, mrkev a řapíkatý celer bez listů vložíme do vody. Přidáme tymián, rozmarýn, bujón, česnekovou pastu a nakonec sůl a pepř podle chuti. Vše společně povaříme. Měkké maso vyjmeme, propláchneme v horké vodě a přidáme k zelenině. Irish stew podáváme horké v hlubokých miskách a zdobíme čerstvou petrželovou natí. Vhodnou přílohou je tmavý chléb.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.