Hubník z toastového chleba

Kdysi se hubník z bílého pečiva podával i ke štědrovečerní večeři.

Ingredience
  • 1 balíček toastového chleba
  • 1 cibule
  • 700 ml mléka
  • 4-5 vajec
  • 5 vrchovatých lžic krupice
  • miska sušených hub
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • sádlo nebo máslo

Postup:

  1. Sušené houby namočíme přes noc do studené vody.
  2. V kastrolu rozpustíme sádlo nebo máslo, lehce na něm zpěníme nakrájenou cibuli, na ni dáme ocezené houby a dusíme. Podle potřeby přidáme trochu vody z hub.
  3. Toastový chleba nakrájíme na kostičky, v míse přidáme mléko, krupici a vejce, trochu osolíme a přidáme utřený česnek. Nakonec vmícháme udušené, už zchladlé houby.
  4. Pekáč vymažeme sádlem nebo máslem, vložíme připravenou hmotu, na povrch ještě dáme pár kousků sádla nebo másla a ve středně předehřáté troubě zapečeme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.