Houbový jahelník
Znáte vůbec jáhly?
Suroviny: 300 g jahel, hrst sušených hub, 4 housky, hrneček mléka, 2 vajíčka, pepř, majoránka, kmín, špetka zázvoru, 2 stroužky česneku, sůl.
Pracovní postup: Jáhly uvaříme ve vodě doměkka, předem namočíme sušené houby, housky nakrájíme a dáme do mléka. Pak smícháme uvařené jáhly, nakrájené houby a rohlíky v mléce, přidáme vejce, okořeníme, osolíme, vložíme do vymazané zapékací mísy nebo pekáčku a ve vyhřáté troubě zapečeme. Můžeme na talíři sypat strouhaným sýrem. Dá se jíst i studený, nakrájený na plátky.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.