Hořící kuřecí řízky z mandlemi

4 kuřecí řízky, 1 lžička bílého pepře, 4 lžíce másla, 3 střední cibule, 4 lžíce mandlových lupínků, 4 lžíce oleje, 4 deci smetany, 4 lžíce whisky nebo koňaku, sůl, pepř a hladká mouka.Maso naklepeme, nařízneme, obalíme v mouce a potřeme bílým pepřem. Cibuli nakrájíme na plátky a na másle ji opečeme do zlatova s mandlovými lupínky a trochu osolíme. Řízky opečeme na rozehřátém oleji, potom je vyjmeme ven a do výpeku přidáme smetanu a chvilku dusíme, dle chuti osolíme a opeříme. Pak je potřeme teplou cibulovou směsí, zahřejeme si likér ( whisky nebo koňak ), zapálíme ho a polijeme tím maso. Až plamínky dohoří, přidáme smetanovou omáčku. Podáváme s vařeným bramborem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.