Guacamole

Avokádo obsahuje spoustu vitamínů a minerálů, umí snižovat krevní tlak, podporuje tvorbu červených krvinek, vylaďuje nervovou soustavu. A ještě báječně chutná!

Suroviny:

1 zralé avokádo

šťáva z poloviny limetky

1 menší rajče

půl cibule

sůl

případně špetka chilli

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno. Rajče omyjeme, rozkrojíme, vyndáme jadérka a dužinu nakrájíme nadrobno.
  2. Avokádo vybíráme lehce měkké, zralé. Plod opláchneme, osušíme, podélně prokrojíme nožem k pecce, jemně pootočíme půlky a avokádo se krásně rozdělí. Do pecky, která zůstane v jedné půlce, zasekneme nůž a vytočíme ji. Sloupneme kožnatou slupku.
  3. Vidličkou avokáda rozmělníme, přidáme nakrájenou cibuli a rajče, chuť doladíme limetkovou šťávou a solí, případně i troškou chilli. Podáváme s nachos (chipsy z tortil) nebo s nasucho opečeným toastem.

Související