Grilovaný pikantní úhoř

Tu pikantní omáčku můžete vyzkoušet i na jiné rybě…Suroviny a postup: 4 porce úhoře osolíme, zakapeme citrónovou šťávou, necháme chvíli odležet, pak potřeme olejem a na grilovací mřížce po obou stranách opečeme. Porce dáme na teplé talíře, přelijeme omáčkou (smícháme 1 majolku, bílý pepř, malou nasekanou sladkokyselou okurku, půl lžičky hořčice a půl lžičky sardelové pasty, citrónovou kůru, zelenou petrželku, podle chuti dosolíme), jako přílohu volíme vařené brambory.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A MILENA POSPÍCHALOVÁ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.