Grenadýr
Grenadýr je: člen královské gardy - rázná žena - báječné, rychlé, levné a možná i zdravé jídlo...? "cé" je správně...
Suroviny: 1 kg brambor, 1/4 kg kolínek (ale mohou to být i jiné těstoviny), 1 balíček tvarohu, kousek másla nebo trochu oleje na omaštění, kmín, petrželka nebo pažitka nebo mladá cibulková nať, sůl.
Pracovní postup: Brambory oloupeme, rozkrájíme a v osolené vodě s kmínem uvaříme, vedle dáme vařit do osolené vody těstoviny. Když je obojí uvařené, scedíme vodu, smícháme, podle chuti lehce přimastíme, přidáme rozdrobený tvaroh a promícháme. Na talíři zdobíme pažitkou nebo petrželkou, zapíjíme kefírem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka