Filé se sýrovým přelivem

Ryby jsou zdravé a jíme je málo...

Suroviny:

4 porce filé

2 lžíce másla

2 kostičky smetanového taveného sýra (100-150 g)

trochu mléka

sůl

pepř

citronová šťáva

petrželka

Postup:

  1. Porce filé osolíme, opepříme a na másle z obou stran opečeme. Přeložíme na teplý talíř.
  2. Do másla na pánvi nalijeme trochu mléka, přidáme sýr a za pomalého varu a stálého míchání sýr rozpustíme.
  3. Na talířích pak porce filé přelijeme tímto sosem, podle chuti pokapeme citronovou šťávou a zdobíme petrželkou. Jako příloha jsou dobré vařené brambory nebo bramborová kaše.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.