Filé se sýrovým přelivem
Ryby jsou zdravé a jíme je málo...
Suroviny:
4 porce filé
2 lžíce másla
2 kostičky smetanového taveného sýra (100-150 g)
trochu mléka
sůl
pepř
citronová šťáva
petrželka
Postup:
- Porce filé osolíme, opepříme a na másle z obou stran opečeme. Přeložíme na teplý talíř.
- Do másla na pánvi nalijeme trochu mléka, přidáme sýr a za pomalého varu a stálého míchání sýr rozpustíme.
- Na talířích pak porce filé přelijeme tímto sosem, podle chuti pokapeme citronovou šťávou a zdobíme petrželkou. Jako příloha jsou dobré vařené brambory nebo bramborová kaše.
Související
-
Ryba v mandlích
Můžete použít filé, pangasia, tresku a určitě by mandlový kabátek slušel i českému kaprovi.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.