Filé pod peřinkou
Určitě je mu tam dobře a vám za to připraví zajímavý chuťový zážitek…
Suroviny:
půl kg filé (může být i pangas nebo jiná bílá ryba)
3 lžíce majonézy
3 lžíce strouhanky
1 cibule
2 lžíce másla
sůl
petrželka
Postup:
1. Porce ryby osolíme a položíme na rozpuštěné máslo v zapékací míse.
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme, petrželku nasekáme, obojí smícháme a zasypeme s tím rybu, pak vše zakryjeme majonézou.
3. Ve středně vyhřáté troubě pečeme asi čtvrt hodiny zakryté, pak poprášíme strouhankou a dáme ještě krátce zprudka zapéci.
4. Podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.