Filé pod peřinkou

Určitě je mu tam dobře a vám za to připraví zajímavý chuťový zážitek…

Suroviny:
půl kg filé (může být i pangas nebo jiná bílá ryba)
3 lžíce majonézy
3 lžíce strouhanky
1 cibule
2 lžíce másla
sůl
petrželka

Postup:

1. Porce ryby osolíme a položíme na rozpuštěné máslo v zapékací míse.

2. Cibuli oloupeme a nakrájíme, petrželku nasekáme, obojí smícháme a zasypeme s tím rybu, pak vše zakryjeme majonézou.

3. Ve středně vyhřáté troubě pečeme asi čtvrt hodiny zakryté, pak poprášíme strouhankou a dáme ještě krátce zprudka zapéci.

4. Podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.