Fazolačka s kapustou, uzeným a praženou houskou
Polévka týmu Romana Stehlíka...
Suroviny a postup: Nejdřív si uvaříme den předem namočené fazole. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme kus nakrájené kapusty a plátky česneku, opražíme, zalijeme vývarem z fazolí, přidáme oloupaná rozmačkaná rajčata a vaříme. Na závěr do polévky vložíme na kostičky nakrájené uvařené uzené maso a opraženou housku (kostičky nebo strouhanka?), zdobíme kysanou smetanou a sekanou petrželkou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A TÝM ROMANA STEHLÍKA!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka