Falešný divočák
Divočáků sice po krajině pobíhá dost, ale na řeznických pultech se s nimi nepotkáme často.
Suroviny:
4 plátky vepřové krkovice
3 lžíce šípkové zavařeniny
1 větší cibule
2 lžíce sádla
mletý pepř
sůl
6-8 sušených bobulí jalovce
5-6 celých pepřů
4-5 nových koření
2 bobkové listy
1 lžička sušené mleté citronové trávy
Postup:
- Plátky masa naklepeme, nařízneme jim okraje, osolíme po obou stranách a opepříme jen po jedné.
- Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, odhrneme ji ke kraji a na tuku opečeme okořeněné plátky z obou stran.
- Podlijeme horkou vodou, vmícháme šípkovou zavařeninu, přidáme všechno koření a udusíme do měkka. Hlídáme, aby se neodpařila všechna tekutina, v případě potřeby přilijeme trochu vody.
- Podáváme s vařeným bramborem, ale mohla by být i rýže nebo dobrý knedlík.
Související
-
Srnčí maso v mořidle
Suroviny: Srnčí hřbet, 1 větší mrkev, 1 petržel, 1 cibule, 3 bobkový listy, 10 zrníček celého pepře, 1,5 deci octa, sůl, slanina, hořčice, zakysaná smetana, pískový...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.