Falešný divočák

Divočáků sice po krajině pobíhá dost, ale na řeznických pultech se s nimi nepotkáme často.         

Suroviny:

4 plátky vepřové krkovice

3 lžíce šípkové zavařeniny

1 větší cibule

2 lžíce sádla

mletý pepř

sůl

6-8 sušených bobulí jalovce

5-6 celých pepřů

4-5 nových koření

2 bobkové listy

1 lžička sušené mleté citronové trávy

Postup:

  1. Plátky masa naklepeme, nařízneme jim okraje, osolíme po obou stranách a opepříme jen po jedné.
  2. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, odhrneme ji ke kraji a na tuku opečeme okořeněné plátky z obou stran.
  3. Podlijeme horkou vodou, vmícháme šípkovou zavařeninu, přidáme všechno koření a udusíme do měkka. Hlídáme, aby se neodpařila všechna tekutina, v případě potřeby přilijeme trochu vody.
  4. Podáváme s vařeným bramborem, ale mohla by být i rýže nebo dobrý knedlík.

Související