Dýně pečená se slaninou
Nekonečné jsou variace s dýní hokkaido.
Ingredience
- 1 středně velká hokaido
- 150 g anglické slaniny
- sůl
- olej
Postup:
- Dýni opláchneme, osušíme a rozkrojíme a vydlabeme semínka. Nemusíme loupat.
- Dužinu nakrájíme na obloučky, rozložíme na pečicí papír na plechu, osolíme, posypeme nakrájenou anglickou slaninou a jemně zakápneme olejem, slanina si pustí vlastní tuk.
- V předehřáté troubě upečeme. Můžeme použít jako přílohu nebo sníst jen tak.
Související
-
Dýně, královna podzimní kuchyně. Nechte se inspirovat recepty šéfkuchaře
K podzimu neodmyslitelně patří některá sezónní jídla. Zdeněk Kubíček, šéfkuchař z ústeckého zámečku Větruše si pro vás přichystal pár receptů z dýní.
-
Dýně není vhodná jen pro chuť, ale i naše pro zdraví
Tentokrát se zaměříme na plodinu, která je u nás v posledních letech stále oblíbenější, a to je dýně. Jestli nepatříte mezi ty, kteří si je pěstují na zahrádce, pok...
-
Dýně hokaido je nejen chutná. Dá se z ní připravit i omlazující elixír
Dýně hokaido má nádhernou barvu a sytou, nasládlou chuť. V české kuchyni už zdomácněla, navíc je ale i zdrojem mnoha zdraví prospěšných látek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka