Dunajské vlny

Tip na nedělní oběd...zcela výjimečně moučník, ale kaloricky vydá za oběd!

Suroviny: 200 g másla, 200 g cukru moučky, 5 vajec, 3 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu, 300 g polohrubé mouky s 2 lžičkami kypřicího prášku, 680 g vypeckovaných višní, na krém: 1 vanilkový pudink, půl litru mléka, 40 g cukru, 125 g másla, na polevu: 75 g dobré tmavé čokolády a 60 g másla, máslo na plech. Postup: 200 g másla utřeme s cukrem moučkou do pěny, za stálého šlehání postupně přidáváme celá vejce a nakonec lžíci rumu. Potom vmícháme mouku s práškem, promícháme, půlku těsta natřeme na máslem vymazaný plech, druhou půlku obarvíme kakaem a přidáme druhou lžíci rumu, promícháme a natřeme na světlé těsto. Na povrch rovnoměrně naskládáme višně, trochu je zatlačíme do těsta a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme 20-30 minut podle síly těsta. Necháme vychladnout a teprve pak potřeme krémem (uvaříme pudink, necháme vychladnout, utřeme změklé máslo s cukrem a po lžících zatíráme do máslového základu - hmoty by měly mít stejnou teplotu). Dáme do chladu, necháme dobře ztuhnout a teprve pak přelijeme čokoládovou polevou (na mírném ohni rozehřejeme máslo s čokoládou, vymícháme do hladka, necháme trošku zchladnout a natřeme na koláč).

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!