Drožďová pomazánka s vejci
Vydatná po všech stránkách, nezapomeňte ale na zeleninu!
Suroviny:
4 kostičky droždí
1 velká cibule
3 lžíce másla
1 šálek mléka (150 ml)
1-2 lžíce jemných ovesných vloček
4 vejce
sůl
případně 1 lžíce hořčice
Postup:
- Vločky namočíme do mléka.
- Cibuli nakrájíme a zpěníme na másle.
- Na cibuli rozdrobíme všechna droždí, za stálého míchání necháme rozpustit.
- Vmícháme předem namočené vločky a nakonec vmícháme vejce a podle chuti osolíme, mícháme, až pomazánka zhoustne.
- Pro zvýraznění chuti můžeme do zchladlé pomazánky přidat lžíci hořčice.
Související
-
Budapešťská pomazánka
Možná by se obyvatelé Budapešti divili stejně, jako se Španělé diví španělskému ptáčku...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.