Budapešťská pomazánka

Možná by se obyvatelé Budapešti divili stejně, jako se Španělé diví španělskému ptáčku...

Suroviny:

1 měkký tučný tvaroh

1-2 lžíce kysané smetany nebo měkkého másla nebo šlehačky

1 malá cibule

1 červená paprika

mletá sladká paprika

sůl

případně i pepř

Postup:

  1. Tvaroh našleháme s kysanou smetanou nebo máslem.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, papriku na malé kousky a obojí vmícháme do našlehaného tvarohu. Část papriky si můžeme odložit na ozdobu.
  3. Podle chuti osolíme, přidáme mletou sladkou papriku – asi 1 lžičku a promícháme. Kdo rád ostřejší chuť, přidá i pepř.
  4. Necháme asi hodinu rozležet v chladu, pak mažeme na krajíc dobrého chleba, přizdobíme nakrájenou červenou paprikou.

Mohlo by vás zajímat