Drážďany chystají další muzejní noc

10. červenec 2012

Milovníci kultury a památek by si určitě neměli nechat ujít vrchol drážďanské muzejní sezony, drážďanskou letní muzejní noc. Začne v sobotu 14. července v 18 hodin a končí v neděli 15. července hodinu po půlnoci.

V tomto čase bude otevřeno více než čtyřicet pět drážďanských muzeí a galerií, od těch největších a nejznámějších až po ty malé. Všechny instituce si na tuto už tradiční akci připravily doprovodný program, neobvyklou výzdobu, nebo otevírají běžně nepřístupné prostory.

Vstupenka přijde na deset euro, rodinná na dvacet dva. S ní se dostanete do všech otevřených institucí a také platí jako jízdenka v autobusech, které jezdí mezi jednotlivými muzei.

Drážďanská muzejní noc je akce, která opravdu stojí za to. Doprovodné programy a samotná letní noc propůjčují drážďanským muzeím a galeriím neobyčejnou atmosféru, která dělá z jejich návštěvy opravdu nezapomenutelný zážitek. Nehledě na to, že pokud během noci navštívíte aspoň dvě-tři muzea, dost ušetříte. Vždyť deset euro se platí jen za běžný vstup do Galerie starých mistrů nebo do klenotnice Grünes Gewölbe.

Svačinu a termosku s kávou si s sebou na muzejní noc do Drážďan rozhodně brát nemusíte. Kavárny a restaurace mají během celé akce i nějakou tu hodinu po ní otevřeno. V provozu jsou i stánky s oblíbenými klobásami, rybími houskami a dalšími dobrotami.

Spustit audio