Děčín žádá silničáře o opravu Nového Mostu. Podle ŘSD by měla začít na jaře

6. listopad 2020 09:47

Špatný stav Nového mostu v Děčíně vadí jak řidičům, tak i vedení města. Na mostě se neustále objevují díry a výtluky. Děčín tento stav dlouhodobě urguje u Ředitelství silnic a dálnic, které má most ve správě. To teď slibuje velkou opravu povrchu vozovky na mostě za víc než 50 milionů korun, začít by mohla na jaře příštího roku.

„Podíval jsem se do pravého zpětného zrcátka, jestli můžu odbočovat, a v tu chvíli jsem trefil díru, která nebyla označená,“ začíná popisovat nehodu, kterou měl na konci září na novém mostě v Děčíně řidič Tomáš. Průjezd neoznačenou dírou na mostě ho nakonec stál 17 tisíc korun.

Není jediný, komu díry na mostě vadí. „U toho zúženého pruhu je obrovská díra, do které jsem vjel kolem,“ kroutí hlavou pan Petr. Přes most musí denně jezdit, aby se dostal do práce. „Ten problém je tam minimálně 2 roky, a pořád tam něco řeší.“

Most patří pod správu Ředitelství silnic a dálnic. Vedení města se na společnost obrátilo s prosbou, aby začala jeho neutěšený stav okamžitě řešit.

„Urgujeme tento stav u ŘSD. Zatím je to marné, proto jsme se obrátili se žádostí o pomoc také na silniční úřad Ústeckého kraje,“ konstatuje mluvčí města Luděk Stínil.

ŘSD naplánovalo začátek opravy mostu na jaro 2021

Na dopis města zareagovalo Ředitelství silnic a dálnic.

„V současné době je připravovaná soutěž na velkoplošnou opravu asfaltového souvrství, a to včetně izolace mostu, která právě, z důvodu své nefunkčnosti, vytváří podmínky pro vznik nepříjemných a téměř pravidelných výtluků,“ upřesňuje mluvčí společnosti Jan Rýdl a dodává: „Zakázka je připravena ve finančním objemu zhruba 53 milionů korun bez DPH. Zahájení její realizace předpokládáme, v závislosti na průběhu soutěže na zhotovitele, zřejmě v jarních měsících roku 2021.“

Oprava by měla podle Ředitelství silnic a dálnic trvat 7 měsíců. Do té doby chce výtluky prozatímně opravovat.

Město Děčín radí řidičům, kteří si na mostě poškodí kvůli špatnému povrchu auto, aby se rovnou obraceli na správce komunikace.

Spustit audio

Související