Zastupitelé Děčína se sešli před kulturním domem Střelnice, aby podepsali novou koaliční smlouvu

22. říjen 2020 12:35

Několik zastupitelů v Děčíně se sešlo 22. října dopoledne před kulturním domem Střelnice k podpisu koaliční smlouvy. Původně mělo být v tomto termínu zastupitelstvo města, pověřený primátor Jaroslav Hrouda z hnutí ANO ho ale 21. října večer zrušil kvůli zhoršující se epidemické situaci.

Město je od června bez řádného vedení, nového primátora a radní se nepodařilo několikrát zvolit. Část zastupitelů se tedy domluvila na vytvoření nové koalice mezi pěti subjekty.

Chtěli tak ukončit protahující se bezvládí města, zrušení řádného zastupitelstva pokládali za průtahy současného pověřeného vedení.

Kdo v nové koalici je, řekl budoucí primátor Jiří Anděl z hnutí ANO. „Je to většina zastupitelů zvolených za ANO, dále jsou to všichni zastupitelé za Piráty, všichni zastupitelé ODS a Změnu pro Děčín a také všichni za Volbu pro Děčín,“ shrnul.

Nová koalice je bez hnutí Náš Děčín a ČSSD. Vznik nové koalice umožnilo rozštěpení stávajícího hnutí ANO.

„Máme podpisy zavázaných 15 zastupitelů, takže je tam většina, která je schopná zbavit město tohoto provizorního stavu. Teď se bude pracovat na programovém prohlášení,“ vysvětlil Anděl.

Novou koaliční smlouvu, spolu s žádostí o svolání mimořádného zastupitelstva, kde by bylo zvoleno nové vedení, podají zastupitelé ještě 22. října na podatelnu magistrátu.pilařová

Spustit audio

Související