Dalmatské čufty
Čufty neznějí nijak lákavě - ale chutnají báječně...
Suroviny: 400 g vepřového masa a 200 g hovězího masa, 1 vajíčko, 2 housky, 2 cibule, lžíce kečupu a 3-4 lžíce oleje, 2 papriky, 100 g zeleného hrášku, deci sladké smetany, lžíce másla, pepř a sůl.
Pracovní postup: Maso umeleme společně s houskami, promícháme s vejcem a s jednou nakrájenou cibulí, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji opečeme malé válečky z této směsi a uchováme je v teple. Do zbylého oleje dáme druhou nakrájenou cibuli, kečup, nakrájené papriky a hrášek. Podusíme, podle chuti ještě osolíme, opepříme, vložíme čufty, znovu podusíme a nakonec zalijeme smetanou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.