Couračka
Není to pomalu jdoucí žena, ale polévka z kysaného zelí.
Ingredience
- půl kg kysaného zelí
- 1 cibule
- 2 nožičky klobásy – podle chuti pikantnější
- 2 lžíce sádla
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- malý šálek kysané smetany
- sůl
- mletá paprika, případně kmín
Postup:
- Na lžíci sádla zpěníme nakrájenou cibuli, poprášíme paprikou, přidáme pokrájené zelí i s nálevem, přilijeme vodu a povaříme.
- Mezitím z druhé lžíce sádla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zavaříme ji do polévky a nakonec vmícháme smetanu a necháme přejít var.
- Klobásu nakrájíme na kolečka, na pánvi bez tuku krátce opečeme a přidáme do polévky nebo nakrájenou klobásu vhodíme přímo do polévky bez opékání.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.