Couračka

Není to pomalu jdoucí žena, ale polévka z kysaného zelí.

Ingredience
  • půl kg kysaného zelí
  • 1 cibule
  • 2 nožičky klobásy – podle chuti pikantnější
  • 2 lžíce sádla
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • malý šálek kysané smetany
  • sůl
  • mletá paprika, případně kmín

Postup:

  1. Na lžíci sádla zpěníme nakrájenou cibuli, poprášíme paprikou, přidáme pokrájené zelí i s nálevem, přilijeme vodu a povaříme.
  2. Mezitím z druhé lžíce sádla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zavaříme ji do polévky a nakonec vmícháme smetanu a necháme přejít var.
  3. Klobásu nakrájíme na kolečka, na pánvi bez tuku krátce opečeme a přidáme do polévky nebo nakrájenou klobásu vhodíme přímo do polévky bez opékání.

Související