Čoko Jordán navazuje na stoletou tradici výroby čokolády v Děčíně

Největší audioportál na českém internetu

Čoko Jordan v Děčíně | Foto: Eva Bucharová, Český rozhlas

Čoko Jordán navazuje na stoletou tradici výroby čokolády v Děčíně

Oficiální název firmy Čoko Jordan je Jordan & Timaeus – podle čokoládovny, která v Děčíně fungovala za první republiky. Hlásí se tím k tradici výroby čokolády v Děčíně.

Čoko Jordán vyrábí čokoládové bonbóny – odlévané do forem a následně plněné, nebo máčené do bílé, mléčné nebo hořké čokolády. Následně mohou bonbóny i zdobit. Vyrábí také čokoládové tabulky, třeba s oříšky nebo s ovocem. Základní surovinu, tedy čokoládu, přitom nakupují až v Belgii.

Náplně bonbónů nabízejí čokoládové, ořechové, nugátové, jahodové, brusinkové, višňové, meruňkové i alkoholické. Všechny druhy se vlastně ani nedají spočítat.

Bonbóny z Čoko Jordan mají trvanlivost půl roku – stačí se o ně dobře starat. V žádném případě byste je neměli dávat do ledničky, nebo naopak na sluníčko. Nesnášejí totiž teplotní šoky. Nejlépe jim svědčí 16 až 20 stupňů Celsia.

A co si dáte v Čoku Jordan a jinde ne? „Bonbon z hořké čokolády se švestkovou náplní,“ usmívá se Jaroslav Vaňkát z Čoko Jordan a prozrazuje, nad čím novým teď přemýšlí: „Je to griliáš, marokánka, ovocná náplň z černého rybízu nebo jablka se skořicí.“