Čočkový salát s majonézou

Na salát je vhodná černá čočka beluga.    

Ingredience
  • 200 g čočky beluga
  • 1 středně velká cibule
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1 párek
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Čočku uvaříme v neosolené vodě a necháme vystydnout.
  2. Párek nakrájíme na kolečka, opečeme a necháme vystydnout.
  3. Cibuli nakrájíme nadrobno.
  4. Majonézu ochutíme hořčicí, solí a pepřem.
  5. Zchladlou čočku a párek smícháme a propojíme ochucenou majonézou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.