Čočkový salát s majonézou
Na salát je vhodná černá čočka beluga.
Ingredience
- 200 g čočky beluga
- 1 středně velká cibule
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1 párek
- sůl, pepř
Postup:
- Čočku uvaříme v neosolené vodě a necháme vystydnout.
- Párek nakrájíme na kolečka, opečeme a necháme vystydnout.
- Cibuli nakrájíme nadrobno.
- Majonézu ochutíme hořčicí, solí a pepřem.
- Zchladlou čočku a párek smícháme a propojíme ochucenou majonézou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.