Chystáte se na nákup? Nezapomeňte se předtím najíst

3. červen 2022

Než odejdete z domova na nákupy, nezapomeňte se najíst. Podle průzkumů koupí hladový člověk až o čtvrtinu více jídla než měl v seznamu. A vy přece chcete při dnešní drahotě ušetřit.

Jedna studie dokonce zjistila, že si nenajedený člověk pořizuje kaloričtější potraviny, než původně chtěl. Takže vám to provětrá peněženku a ještě přiberete.

Než opustíte dům a pojedete nakoupit, nezapomeňte si také vzít vlastní tašku – ideálně látkovou a ve velikosti předpokládaného nákupu. Když budete mít tašku velkou, může vás to nutit k většímu rozhazování. Je také lepší nebrat si kartu a vzít si jen tolik peněz, kolik hodláte podle seznamu utratit.

Na nákup se sice nemusíte obléknout jako do divadla, ale v hypermarketu i na cestě do něj vás přece vidí velká spousta lidí. Na sako s kravatou nebo kostým tedy můžete klidně zapomenout, ale vyjít ven v teplákách, protože se přece jedná jenom o obyčejný nákup, je také přes čáru. Člověk by měl za všech okolností působit na veřejnosti důstojně.

A ještě jedna užitečná rada: pokud je to možné, nechoďte nakupovat s dítětem. Jak už všichni víme, u kasy jsou šikovně nastražené regály s cukrovinkami – prodejci dobře vědí, proč to dělají…

autor: Milan Knotek
Spustit audio