Chuťovky z okurky
Suroviny: Salátová okurka, dobrá játrová paštika – asi 250 g, 2-3 lžíce měkkého másla, sůl, chilli koření, opražené slané mandle nebo mandlové lupínky.
Postup: Okurku umyjeme, nakrájíme na kolečka asi 1 až 1,5 cm silná a dáme je na ubrousek osušit. Paštiku našleháme s máslem, okořeníme a sáčkem s ozdobnou trubičkou stříkáme na plátky okurky malé hromádky. Do špičky zabodneme praženou slanou mandli nebo posypeme mandlovými lupínky.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ, VLASTA BURIAN A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka