Chleba Fitness
Rozhodně zdravější než bílý rohlík nebo bageta.
Ingredience
- 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
- 1/2 hrnku celozrnné hladké žitné mouky
- 1/2 hrnku hladké pšeničné mouky
- 2 kávové lžičky soli
- půl sáčku sušeného droždí
- 2 lžíce chia semínek
- 1 lžíce mletého lněného semínka
- 1 hrnek a 3 lžíce vody
- 1 lžíce olivového oleje
Postup:
- Smícháme všechny mouky, sůl, semínka a droždí a dáme do mísy hnětače.
- Zalijeme mírně vlažnou vodou – 1 hrnek a 3 lžíce navíc, celozrnné mouky „vypijí“ víc tekutiny.
- Dobře prohněteme, pak přidáme lžíci olivového oleje a znovu dobře prohněteme.
- Těsto přemístíme do silikonové formy na chleba, v teple pod utěrkou necháme 50-60 minut kynout.
- Mezitím si předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia a pečeme 40-45 minut.
- Malý fígl – když formu s těstem položíte do pekáče, zakryjte ho při kynutí druhou polovinou pekáče a zpočátku i pečte zakryté. Odkryjte zhruba po 20 minutách.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.