Chleba Fitness

Rozhodně zdravější než bílý rohlík nebo bageta.

Ingredience
  • 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
  • 1/2 hrnku celozrnné hladké žitné mouky
  • 1/2  hrnku hladké pšeničné mouky
  • 2 kávové lžičky soli
  • půl sáčku sušeného droždí
  • 2 lžíce chia semínek
  • 1 lžíce mletého lněného semínka
  • 1 hrnek a 3 lžíce vody
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup:

  1. Smícháme všechny mouky, sůl, semínka a droždí a dáme do mísy hnětače.
  2. Zalijeme mírně vlažnou vodou – 1 hrnek a 3 lžíce navíc, celozrnné mouky „vypijí“ víc tekutiny.
  3. Dobře prohněteme, pak přidáme lžíci olivového oleje a znovu dobře prohněteme.
  4. Těsto přemístíme do silikonové formy na chleba, v teple pod utěrkou necháme 50-60 minut kynout.
  5. Mezitím si předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia a pečeme 40-45 minut.
  6. Malý fígl – když formu s těstem položíte do pekáče, zakryjte ho při kynutí druhou polovinou pekáče a zpočátku i pečte zakryté. Odkryjte zhruba po 20 minutách.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.