Chcete strávit Silvestr na horách? Ještě máte šanci

7. prosinec 2012

V minulých letech přibývalo lidí, kteří mířili na Silvestra na hory. Vítání nového roku tam má přece jen trochu jinou atmosféru než někde ve městě.V tuto dobu už se proto dal pobyt sehnat jen těžko. Jak je to letos s šancí objednat si Silvestr na horách na poslední chvíli?

Většina lidí bude trávit Silvestr doma nebo u známých. Tento trend dává za pravdu ekonomům, kteří předpokládají, že se lidé snaží ušetřit na všem.

A jak je to s nabídkou chat, chalup a rekreačních zařízení v Krušných horách nebo v českosaském Švýcarsku, kam to mají obyvatelé Ústeckého kraje nejblíže? Polovina z nich už má plno - šlo to prý sice letos pomaleji, ale podařilo se. Obsazeno hlásí třeba penzion Max pod Klínovcem, nebo chata U zastávky v Kovářské, ale například také chata Stará hračkárna v Českém Jiřetíně.

Volné jsou k zamluvení spíše celé chaty - tedy pro skupinu. Ceny se pohybují od jedenácti do dvaceti jedna tisíc, a to za týdenní pobyt. To je představa majitelů chat.

A co o tom říká Marta Tomková, z portálu České Pohoda, která už řadu let lidem silvestrovské pobyty na horách sjednává? „Lidé si nechtějí brát na týden dovolenou, i když letos je ta situace dost příznivá. A pokud jim nabídneme chalupu, mají tendenci kapacitu chalupy přeplnit.“ konstatuje Tomková. Snaží se přesvědčit kancelář, aby chytu pro osm lidí třeba pronajala pro jedenáct, že si vezmou karimatky a podobně.

Majitelům chat se to nelíbí a tak pak cestovní kanceláře nebo pracovníci webových portálů pro cestovní ruch dělají jakéhosi zprostředkovatele, který hledá kompromis mezi oběma stranami. A někdy to pak i vyjde.

autor: ces
Spustit audio